Labioplasti

1.Soru: Labioplasti ne kadar sürer?
Cevap: Prosedür genellikle 45 dakika sürmektedir.

2.Soru: Labioplasti ve sünnet derisi fazlalığının küçültülmesinin amacı nedir?
Cevap: Prosedürün amacı kadın cinsel organının küçük dudaklarının ve klitorisi saran deri tabakasının küçültülerek daha genç ve estetik bir görünüm kazanılmasıdır. Hastalar labia minörlerin (içteki küçük dudakların ince, güzel ve canlı görünümünü arzu ederler.  Hastalar sarkık ve kırışık, büyük labia minörler istemezler.

3.Soru: İşlem sonrası ağrı olur mu?
Cevap: İşlem genel anestezi veya spinal anestezi ile yapılabilir. İşlemde pudendal blok yapılabilir. Bu diş tedavisinde yapılan sinir bloğuna benzer. Rahim ağzının her iki tarafına yapılan uzun etkili bir ilaç kullanılarak operasyon sonrası 18-24  saat arası ağrının azlamasını sağlar. Çok ağrı veren bir operasyon değildir. Genellikle hastaların bir iki gün boyunca ağızdan alınan ağrı kesici ile geçen ağrıları olur.

4.Soru: İşe ne zaman dönebilirim?
Cevap: İşinizin gerektirdiği fiziksel aktivite türüne bağlı olarak 4 ila 7 gün içinde işe geri dönebilirsiniz.

5.Soru: Ne zaman egzersiz yapabilirim?
Cevap: Tamamen iyileşmeniz önemlidir. Vücudun altı hafta içinde iyileşmiş olacak. Altı hafta sonrasına kadar egzersiz yapmaya başlamamanızı öneririz. Bu süre boyunca yoga, pilates ve bisiklete binmenizi önermiyoruz. Çalışmak, alışveriş yapmak ve diğer günlük aktivitelerinizi oldukça hızlı bir şekilde gerçekleştireceğinizi lütfen unutmayın.

6.Soru: Ameliyattan sonra cinsel ilişkiye ne zaman girebilirim?

Cevap: Altı hafta geçtikten ve tamamen iyileştikten sonra cinsel ilişkiye girebilirsiniz.

7.Soru: Ameliyatın komplikasyonları nelerdir?
Cevap: Ameliyatın ana komplikasyonları kanama ve enfeksiyondur. Bu komplikasyonlar %1’ den az görülmektedir. Kadınlar genellikle ameliyat sonrası hissizlikden endişe duymaktadır. Kendi hastalarım içinde böyle bir komplikasyon ile karlılaşmadım.

8.Soru: İyileştikten sonra cinsel ilişki başladığında acıyor mu?

Cevap : Sadece labiumlara işlem yapıldığından operasyon sobnrası cinsel ilişkide ağrı söz konusu değildir.

9.Soru: Labioplasti ameliyatı için lazer kullanılır mı?

Cevap: Lazer tüm kesme ve ayırma işlemlerini yapmak için kullanılır. Dikişler dokuları tekrar bir araya getirerek sıkılaştırmak için kullanılır

İletişim

+90 545 956 48 94

 

Pazartesi-Cuma 08:00-18:00

Cumartesi 9:00- 13:00

Randevu